Logo
banner

Klik for print-venlig udgave

Nyt fra AOPA DMU Bl.a. Dronebranchen Mini Guide VFR ICAO kort -

 

 

 

 

 

 

Dronebranche i hastig udvikling

Det går stærkt på droneområdet, derfor følger AOPA DMU udviklingen tæt og deltager i relevante arbejdsgrupper, konferencer og messer.

Senest har vi besøgt Odense Lufthavn, hvor der i den 29. august blev afholdt International Drone Show, med 400 besøgende fra 15 forskellige lande. Der blev holdt flere foredrag og 3 panel debatter, fordelt på 2 spor. Fra industrien deltog 40 eksperter og 27 innovative virksomheder udstillede. 

Som vi allerede er klar over, ekspanderer markedet med stor hastighed og der er tunge kommercielle interesser bag. Den største stopklods er reguleringen af droneområdet og løsninger for integration af ubemandet og bemandet trafik i fælles luftrum. Der ses også en stor efterspørgsel på brug af droner fra myndigheder, forsvar og politi.

Generelt udviste dronebranchen opmærksomhed omkring udfordring med at droneoperationer i dag kræver restriktioner i luftrummet, som hindrer en rimelig adgang for øvrige luftrumsbrugere. Der var et stærkt ønske om at lovgivningen og luftrumsløsninger speedes op, så der kan implementeres gode løsninger for alle brugere af luftrummet.

I Danmark er der pt. 6.000 registrerede droneoperatør. 

 

Flying Mini-Guide 

AOPA DMU's Flying Mini-Guide bliver løbende opdateret og er nu tilgængelig online.

Du kan download seneste version på AOPA DMU's hjemmeside - eller ved at klikke på billedet. Den seneste version vil altid være tilgængelig øverst på hjemmesiden.

Seneste opdatering er tilføjelse af frekvens for Brædstrup/EKBR og tilføjelse af telefonnumre på EKBI DEP/ARR ATIS, som gør det muligt at modtage ATIS på telefon.

Send meget gerne evt. rettelser/tilføjelser til AOPA DMU

 

 

 

VFR kort

Det er muligt frit at download digitale versioner af VFR ICAO kortene

Kortene bliver løbende opdateret med seneste håndrettelser fra GEN 0.5 kapitlet i AIP og VFG. Opdateringen publiceres hver 28. dag på AIRAC datoerne.

Link til aimnaviair.dk

Trykte kort kan købes hos AeroPartner

 

 

Kalenderen

Kommende møder & events

Transportministeriet - møde om strategi for civile droner i dansk luftrum, 26/9-23

EASA møde - The vulnerability of Manned Aircraft by Drone Strikes, 25/10-23

Bestyrelsesmøde, AOPA DMU, 30/10-23

Bestyrelsesmøde, AOPA DMU, 5/2-24

Repræsentantskabsmøde, AOPA DMU, 13/4-24

Aero Friedrichshafen, 17-20/4-24

Danish Air Show, Aalborg, 9/6-24