Logo
banner

Klik for print-venlig udgave

Ny version af aeronautiske kort forsinket yderligere 1 år -

Ny version af aeronautiske kort forsinket yderligere 1 år

AIC B 07/21 (og AIC A 01/21) angiver at ny version af aeronautiske kort kan forventes den 7. april 2022, som afløser for ICAO ANC 1:500.000 Denmark Edition 42 og ANC 1:250.000 Copenhagen Area Edition 41.

AOPA DMU har kontaktet Trafikstyrelsen og Naviair med ønske om status på tiltagene beskrevet i ovennævnte AIC'er - udgivelse af nye kort og implementering af nyt it-system, der muliggør online adgang til opdaterede kort, så piloter undgår de besværlige og uhensigtsmæssige håndrettelser, som desværre har været situationen gennem flere år.

Naviair har informeret os om at den ansvarlige på AIM området i Trafikstyrelsen er fratrådt og man afventer en ny ansvarlig på området, derfor er der ikke udgivet en AIC, som afløser for AIC B 07/21 og AIC A 01/21.

Naviair har aftale med Trafikstyrelsen om at ny version af kortene udkommer med AIRAC 5/23 (marts 2023). Kortene udgives som "hard copy" 1 gang årligt, hvortil der vil være håndrettelser. Der udkommer en opdateret version af kortene ved hver AIRAC og kortene vil være gratis tilgængelige online på Naviair's hjemmeside, men som sagt desværre udsat til marts 2023. 

SkyDemon - medlemsrabat
Et godt alternativ til adgang til altid opdaterede kort er SkyDemon. Som AOPA DMU medlem får du 30% rabat på start licensen, læs mere om vores aftale på AOPA DMU's hjemmeside.