Logo
banner

Klik for print-venlig udgave

Invitation til info aften om UAT - et nyt værktøj til GA  -

Indbydelse til info-aften om UAT - Universal Access Transceivers
- et nyt værktøj til GA

AOPA DMU og Air Support A/S har indgået et samarbejde om et forsøgprojekt med etablering af et netværk af jordbaserede UAT-sendere (Universel Access Transceivers). UAT-sender udsender vejroplysninger i form at radarbilleder, TAF og METAR, det giver piloten lettere adgang til vejroplysninger og trafikinformation i cockpittet.

UAT er udviklet specifikt til GA (General Aviation) og giver mulighed for at kunne understøtte luftrumsovervågning gennem ADS-B out. Fra 2020 er der krav om ADS-B out i USA, dette kan for fly under FL 180 løses med UAT. I 2019 etablerede Air Support A/S sendere i Roskilde og Billund på forsøgsbasis, hvorfra der udsendes flyvesikkerhedsinformationer i form af NOTAM, METAR, TAF samt aktuelt vejr.

Vi gentager succesen fra sidste år i Billund og inviterer til UAT info-aften i samarbejde med Paul Harisson, IDA Fly (Ingeniørforeningen) og Roskilde Flyveklub:

Tirsdag den 3. marts, kl. 19-21
Roskilde Flyveklub, Lufthavnsvej 30, 4000 Roskilde

Aftenen vil forme sig som en afveksling mellem teoretisk gennemgang af UAT protokollen og demonstration af de aktuelle data, som udsendes og kan vises i flyet på en portabel enhed eller fast installeret udstyr.

Tilmelding - frist 1/3-20

Begrænset antal pladser - tilmelding nødvendig.
Tilmelding sker til IDA Fly eller Paul Harrison

Pris:
50 kr. pr. deltager, som betales ved ankomst. IDA er vært ved en sandwich.

Du kan læse mere om UAT på nedenstående links: 

https://www.motorflyvning.dk/contentServlet/lettere-adgang-til-vejroplysninger---inden-og-under-flyvning

https://www.motorflyvning.dk/uat