Logo
banner

Klik for print-venlig udgave

Godt nyt om Sæby Flyveplads -

Sæby Flyveplads reddet fra lukning


Foto: Sæby Flyveklub

For ca. 4 år siden opsagde lodejerne lejeaftalen med Sæby Flyveplads ved Ottestrup, med ønske om at bruge jorden til andre formål. Sæby Flyveklubs ihærdige indsats og dialog, med Sæby Erhvervsforening som mægler, har nu givet resultat. Der er indgået en løbende lejeaftale, som er uopsigelig frem til udgangen af 2028.

AOPA DMUs bestyrelse har fulgt sagen og er utrolig glade for at Sæby Flyveplads blev reddet. Det er en rigtig fin flyveplads, som bruges både til fritids- og erhvervsflyvning. Motor- og Svæveflyvere har dannet et fælles flyvepladsudvalg til at varetage den fremtidige udvikling af flyvepladsen.

Link til indslag fra TV2Nord

 

Fremtiden for Ejstrupholm Flyveplads er uvis

Derimod lukkede Ejstrupholm Flyveplads desværre i april måned.  Flyvepladsen fik nye ejere i 2019, hvor ægteparret Katrine og Rasmus Fynshave overtog pladsen. En hangar blev indrettet til restaurant og der blev etableret et faldskærmscenter. Dialogen mellem Ejstrupholm Flyveplads nye ejere, kommunen og lodsejere har været udfordret og parret besluttede i begyndelsen af april at lukke deres virksomhed, som omfatter flyvepladsen, restaurant og faldskærmscenter.

AOPA DMUs bestyrelse følger forløbet i tæt dialog med Ejstrupholm Flyveklub, som jo desværre pt. står uden flyveplads. Bestyrelsen håber at der snarest kommer en løsning på genåbning af Ejstrupholm Flyveplads. Det er utrolig vigtigt at bevare de mindre flyverpladser, da det har stor betydning for GA-/fritidsflyvningen, men også for erhvervslivet i lokal området.

Link til artikler i Horsens Folkeblad