Husk forlængelse NU hvis du udløber i April -
Ret medlemsoplysninger Del nyhedsbrevet Del på facebook Del på Twitter Del på Linked-In
Dette nyhedsbrev er sendt direkte til [RECIPIEINT_NAME_OR_EMAIL]. Via linket ovenfor kan du se og rette dine medlemsoplysninger, få et overblik over dit medlemskab og uploade billede til dit medlemskort.

HUSK forlængelse NU, hvis du udløber i April

Hvis du har rettigheder, der udløber inden udgangen af april, som på grund af Covid-19 ikke kan fornyes på normal vis, er det vigtigt at du får lavet en administrativ forlængelse INDEN din rettighed udløber.

Sunny Swift flyver også hjemmefra - klik på billedet

I tidligere nyhedsmail gjorde vi opmærksom på Trafikstyrelsens udsendelse af AIC B 05/20 den 28. marts, der beskriver muligheden for forlængelse af rettigheder og frister, der ikke er mulige at opfylde grundet situationen med Covid-19. Vi medsendte også en "oversættelse" til AIC'en (se nedenstående link). Som nævnt, manglede AIC'en at beskrive en række problemstilinger, f.eks. manglende mulighed for forlængelse af instrumentbevis.

AOPA DMU har været i kontakt med Trafikstyrelsen, der telefonisk har oplyst, at instrumentrettighed kan forlænges administrativt med en briefing af en IR examiner. Det kan ske som en del af forlængelsen af den klasse/type-rettighed, som IR ratingen knytter sig til. Der gælder altså også her, at forlængelsen er for fire måneder, med samme krav om briefing, som ved forlængelse af klasse/type rettighed. IR ratingen kan også forlænges, når dens udløb ikke er sammenfaldende med udløb af en klasse/type rettighed. Det forventes præciseret i en kommende ny udgave af AIC’en.

En examiner kan foretage forlængelsen. En FCL.945 instruktør kan alene forlænge SEP og TMG rettigheder. Det vil sige, at holder man f.eks. en MEP, skal det være en examiner, der foretager forlængelsen. Det forventes også præciseret i den nye udgave af AIC'en.

VIGTIGT - det er afgørende, at man får udført forlængelse af rettighed og/eller frister INDEN udløb, hvis ikke bortfalder muligheden for forlængelse.

Link:
Opdateret "oversættelse" af de vigtigste punkter i AIC'en - klik her
AIC B 06/20 - klik her
                                                                                                                                        

 

 

 
 

Din email adresse [UserEmail] er registreret hos Motorflyvningens Fællessekretariat fordi du er medlem af AOPA DMU eller en tilknyttet klub

Ønsker du at ændre din email så klik her for at rette dine medlemsoplysninger.

Klik her hvis du fremover ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet på adressen [UserEmail].